درمان نیوز

باورهای غلط درباره تعیین جنسیت نوزاد: واقعیت‌ها و اطلاعات علمی

باورهای غلط درباره تعیین جنسیت نوزاد: واقعیت‌ها و اطلاعات علمی

تعیین جنسیت نوزاد یکی از مسائلی است که به‌طور گسترده در بین مردم مورد بحث و گمانه‌زنی قرار دارد. در حالی که بسیاری از باورهای غلط در این زمینه وجود دارد، یک متخصص ژنتیک بالینی به توضیح نکات علمی و واقعیت‌های مربوط به این موضوع پرداخته است.   نقش کروموزوم‌ها…

تعیین جنسیت نوزاد یکی از مسائلی است که به‌طور گسترده در بین مردم مورد بحث و گمانه‌زنی قرار دارد. در حالی که بسیاری از باورهای غلط در این زمینه وجود دارد، یک متخصص ژنتیک بالینی به توضیح نکات علمی و واقعیت‌های مربوط به این موضوع پرداخته است.

 

نقش کروموزوم‌ها در تعیین جنسیت جنین

 

حسن رودگری، متخصص ژنتیک بالینی، توضیح می‌دهد که در واقع زن‌ها از لحاظ کروموزومی نقشی در تعیین جنسیت جنین ندارند. فرآیند اصلی در تعیین جنسیت جنین از طریق انتقال کروموزوم Y توسط اسپرم مردان صورت می‌گیرد. اگر کروموزوم Y که از سوی مرد به جنین منتقل می‌شود، با کروموزوم X از طرف مادر ترکیب شود، جنسیت جنین به‌صورت پسر خواهد بود. در غیر این صورت، با ترکیب دو کروموزوم X، جنین دختر خواهد شد. بنابراین، کروموزوم Y مردانه عامل اصلی تعیین جنسیت است.

 

تغییر جنسیت جنین: یک افسانه علمی

 

رودگری در پاسخ به سوالی درباره تغییر جنسیت جنین در دوران بارداری، تصریح می‌کند که پس از تشکیل نطفه، هیچ‌گونه تغییر ژنتیکی ممکن نیست. این بدان معناست که تغییر جنسیت جنین از طریق روش‌های غیرعلمی یا رژیم‌های خاص غذایی امکان‌پذیر نیست و تمامی این روش‌ها فاقد پایه علمی هستند.

 

رژیم‌های غذایی و تعیین جنسیت: حقیقت یا خرافه؟

 

متخصص ژنتیک تاکید می‌کند که رژیم‌های غذایی خاص یا روش‌هایی مانند زمان‌بندی روابط جنسی برای تعیین جنسیت جنین، هیچ‌گونه پایه علمی ندارند. حتی تحقیقات علمی در این زمینه نتایج قطعی و معتبر ارائه نداده‌اند. علاوه بر این، روش‌های غذایی که به سلامت فرد آسیب می‌زنند یا تعادل غذایی او را برهم می‌زنند، باید به‌شدت از آن‌ها پرهیز کرد.

 

مسئول تعیین جنسیت: مرد یا زن؟

 

اینکه زن یا مرد عامل تعیین جنسیت جنین هستند، یکی از سوالات رایج است. رودگری تصریح می‌کند که این مسئله از سوی مردان تعیین می‌شود. اسپرم مردانه است که با کروموزوم Y یا X می‌تواند جنسیت نوزاد را مشخص کند، بنابراین سرزنش زن‌ها به‌دلیل داشتن جنسیت خاص نوزاد نادرست است.

 

روش‌های علمی برای تعیین جنسیت جنین

 

رودگری توضیح می‌دهد که تنها روش علمی معتبر برای تعیین جنسیت جنین، روش تشخیص ژنتیکی قبل از انتقال جنین (PGD) است. این روش در برخی موارد خاص که بر اساس قوانین موجود انجام می‌شود، به خانواده‌ها امکان می‌دهد تا جنسیت فرزند خود را پیش از بارداری انتخاب کنند. استفاده از PGD تنها به‌منظور انتخاب جنسیت نیست، بلکه به والدین کمک می‌کند تا از انتقال بیماری‌های ژنتیکی وابسته به جنسیت جلوگیری کنند.

 

خدمات مرکز جامع خدمات ژنتیک

 

مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خدمات مشاوره‌ای و PGD را به خانواده‌هایی که طبق قوانین قادر به انتخاب جنسیت قبل از بارداری هستند، ارائه می‌دهد. این مرکز همچنین به تشخیص و پیشگیری بیماری‌های ژنتیکی و مشاوره‌های مربوط به ناباروری، سقط مکرر، بیماری‌های متابولیک و سرطان‌های ارثی می‌پردازد.

در نهایت، رودگری تاکید می‌کند که روش‌های علمی مانند PGD در موارد خاص برای تشخیص و پیشگیری از بیماری‌های ژنتیکی طراحی شده‌اند و از نظر علمی هیچ روش طبیعی یا غیرعلمی برای تغییر جنسیت جنین وجود ندارد.

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×