درمان نیوز

۲۳ درصد از بزرگسالان علائم کووید طولانی مدت را تجربه می‌کنند

۲۳ درصد از بزرگسالان علائم کووید طولانی مدت را تجربه می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر و به نقل از مدیسن نت، نتایج یک تحلیل جدید نشان می‌دهد که حدود ۲۳ درصد از بزرگسالان ممکن است با علائم کووید طولانی‌مدت دست و پنجه نرم کنند. این رقم بسیار بالاتر از شیوع ۷ درصدی است که در برخی مطالعات دیگر گزارش شده بود.…

به گزارش خبرنگار مهر و به نقل از مدیسن نت، نتایج یک تحلیل جدید نشان می‌دهد که حدود ۲۳ درصد از بزرگسالان ممکن است با علائم کووید طولانی‌مدت دست و پنجه نرم کنند. این رقم بسیار بالاتر از شیوع ۷ درصدی است که در برخی مطالعات دیگر گزارش شده بود.

حسین استیری، محقق ارشد و سرپرست تیم تحقیقات هوش مصنوعی در بیمارستان دولتی ماساچوست، در این‌باره گفت: «پرسش‌هایی در مورد میزان واقعی کووید طولانی که تا کنون پاسخ روشنی نداشتند، اکنون دست‌یافتنی‌تر به نظر می‌رسند.»

در این مطالعه، محققان ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه دادند که توانایی تشخیص علائم نه‌چندان آشکار کووید طولانی را از میان سوابق الکترونیکی بیماران دارد. این علائم شامل طیف وسیعی از مشکلات سلامتی از جمله خستگی، سرفه مزمن، مشکلات قلبی و مه مغزی است و معمولاً هفته‌ها یا حتی ماه‌ها پس از بهبودی از عفونت اولیه کووید-۱۹ بروز می‌کنند.

استیری در یک بیانیه خبری افزود: «این ابزار هوش مصنوعی می‌تواند فرآیند تشخیص را دقیق‌تر و هدفمندتر کند، و به پزشکان کمک کند تا این شرایط پیچیده را بهتر درک کنند.»

به گفته محققان، این هوش مصنوعی به ویژه به دنبال علائمی است که با سابقه پزشکی فرد قابل توضیح نیستند، برای دو ماه یا بیشتر باقی مانده‌اند و پس از عفونت کووید ظاهر شده‌اند. به عنوان مثال، این ابزار می‌تواند تشخیص دهد که تنگی نفس ممکن است به دلیل نارسایی قلبی یا آسم باشد و نه الزاماً کووید طولانی.

دکتر آلاله آژیر، متخصص داخلی و از محققان این مطالعه، اظهار کرد: «داشتن ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی که به طور روشمند این علائم را بررسی کند، می‌تواند شرایط را به نفع بیماران تغییر دهد.»

بر اساس این تحلیل، هوش مصنوعی تخمین می‌زند که حدود ۲۳ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده ممکن است به کووید طولانی مبتلا باشند، عددی که محققان معتقدند با روندهای ملی مطابقت دارد. همچنین، این تیم تحقیقاتی قصد دارد ابزار هوش مصنوعی را به صورت عمومی منتشر کند تا پزشکان و مراکز درمانی بتوانند آن را مورد استفاده و آزمایش قرار دهند.

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×