درمان نیوز

آغاز واکسیناسیون سراسری روتاویروس برای کودکان؛ کاهش ابتلا به بیماری‌های اسهالی تا دو هفته آینده

آغاز واکسیناسیون سراسری روتاویروس برای کودکان؛ کاهش ابتلا به بیماری‌های اسهالی تا دو هفته آینده

منصور علیمردانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از آغاز واکسیناسیون سراسری روتاویروس برای کودکان زیر ۵ سال طی دو هفته آینده خبر داد. او توضیح داد که این واکسن باید در ۲ تا ۳ دُز برای کودکان تجویز شود؛ دُز اول پیش از ۱۵ هفتگی و دُز آخر قبل…

منصور علیمردانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از آغاز واکسیناسیون سراسری روتاویروس برای کودکان زیر ۵ سال طی دو هفته آینده خبر داد. او توضیح داد که این واکسن باید در ۲ تا ۳ دُز برای کودکان تجویز شود؛ دُز اول پیش از ۱۵ هفتگی و دُز آخر قبل از ۸ ماهگی توصیه شده است.

علیمردانی با اشاره به نقش نظارتی کمیسیون بهداشت در رصد و پایش این طرح افزود: برنامه‌ریزی شده تا واکسیناسیون روتاویروس در برنامه کشوری واکسیناسیون گنجانده شود و اجرای آن تا دو هفته آینده آغاز خواهد شد.

او همچنین به عوارض احتمالی واکسن‌ها اشاره کرد و گفت: عوارض واکسن روتاویروس بسیار نادر است و ممکن است از هر ۱۰۰ هزار واکسن تنها یک مورد عارضه جزئی مشاهده شود که به‌راحتی در بیمارستان‌ها قابل درمان است. در صورتی که موارد بیشتری از عوارض ثبت شود، مجلس به‌طور حتم به این موضوع ورود خواهد کرد، اما با توجه به تجربه سایر کشورها و اجرای آزمایشی این واکسیناسیون، مشکلی خاصی پیش‌بینی نمی‌شود.

این واکسن برای پیشگیری از اسهال شدید و استفراغ در کودکان زیر ۵ سال طراحی شده است، که می‌تواند به کاهش قابل‌توجه موارد بستری در بیمارستان و کاهش مرگ و میر کودکان منجر شود.

یزدی، رئیس مرکز تحقیقات زیست‌فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز تأکید کرد که روتاویروس عامل اصلی بیماری‌های اسهالی در کودکان زیر ۵ سال است. با توجه به شیوع گسترده این ویروس در ایران، از اردیبهشت ۱۴۰۲ تصمیم گرفته شد تا واکسن روتاویروس در برنامه واکسیناسیون کشوری قرار گیرد.

او افزود: پیش‌بینی می‌شود با واکسیناسیون گسترده، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد وخیم این بیماری جلوگیری شود. این واکسن در سه دُز برای کودکان ۲ ماهه، ۴ ماهه و ۶ ماهه طراحی شده و در برنامه ملی واکسیناسیون اعلام خواهد شد.

یزدی خاطرنشان کرد که این واکسن مورد تأیید است و سابقه استفاده از آن در بسیاری از کشورها وجود دارد، بنابراین جای نگرانی خاصی وجود ندارد. تنها کودکانی که دارای نقص سیستم ایمنی یا حساسیت شدید به واکسن‌های دیگر هستند باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×